TopRecepty.cz

Řecká bugatsa


Řecká bugatsa

Suroviny

4 hrnky mléka
1/2 hrnku másla
1/2 hrnku dětské krupičky
1/2 hrnku cukru
2 vejce
2 žloutky
vanilkový cukr
1 lžíce vanilkového pudinku
listové těsto (nebo těsto fillo nebo kroustas - jak se dělá baklava)

Postup

Svaříme mléko a ve trošce rozmícháme vanilkový puding. Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi 4 minuty mícháme. Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku a pilně mícháme, já to mixnu ponorným mixerem a až pak vařečkou. Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutkama. Na máslem vymazaný plech dáme jeden plát list. těsta, nalijeme krém a dáme druhý plát těsta. Nožem nařízneme porce (zlehka), ale nedořízneme. Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut. Podává se vlažná, pocukrovaná se skořicí, ale i bez.

Poznámka

Nevěděla jsem, kam to mám zařadit. Je to moučník, který se tu v Řecku podává hlavně ke snídani.

autor Autor: marcik (Marcela)
Datum vložení Datum vložení: 30.08.2010 13:59

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz