TopRecepty.cz

Pařížské kostky černobílé


Pařížské kostky černobílé

Suroviny

Těsto:
150 g Hery
150 g cukru moučka
150 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1-2 lžíce kakaa
4 vejce
Pařížská šlehačka:
2 smetany ke šlehání
50 g bílé čokolády
50 g tmavé čokolády (nejlépe tyčinka Ledové kaštany)
2 plátky másla (pokud máte šlehačku o tučnosti vyšší než 33 % není potřeba máslo přidávat)
pikantní džem

Postup

Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do druhé smetany dáme tmavou čokoládu a rovněž svaříme s plátkem másla. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne.
Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přidáme ostatní a na konec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Necháme vychladnout a pak potřeme pikantním džemem (rybíz, višně atd).
Ušleháme obě šlehačky. Pokud nemáme 2 cukrářské sáčky se zdobičkou bez zoubků, použijeme pevnější igelitové pytlíky (ideálně od mléka), kterým odstřihneme necelý 1 cm rohu. Pak střídavě šikmo přes roh buchty nanášíme světlý a tmavý krém. Řezy nakrájíme na čtverce a na talíři je ozdobně skládáme.

Poznámka

Pokud si chceme práci zjednodušit, můžeme svařit den předem obě smetany jen se 2 tyčinkami Ledových kaštanů, natřít na řezy a povrch posypat strouhanou Margotkou.

A pokud úplně pospícháte, kupte jednu šlehačku bílou a jednu pařížskou, ale podle původního receptu je náplně daleko víc.

Při nanášení dvou barev si dejte pozor, aby vám vystačil krém na celou plochu! Mám vyzkoušeno, že když použiji kupovanou Pařížskou šlehačku a jako bílou použiji Ramu Cremefine, tak mi té bílé Ramy skoro čtvrtina zbyde a té tmavé je jen tak tak.

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 20.07.2008 06:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz