TopRecepty.cz

Kokosový koláč s mangovým krémem


Kokosový koláč s mangovým krémem

Suroviny

Těsto:
-50 g strouhaného kokosu
-100 g hladké mouky
-100 g studeného másla
-40 g moučkového cukru
-1/4 lžičky soli

Krém:
-1 lžička práškové želatiny
-1 zralé mango
-40 g cukru
-3 lžíce citrónové šťávy
-4 žloutky
-60 g studeného másla

-drobné ovoce na ozdobení (nemusí být)

Postup

Těsto:
Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme kokos a dáme ho opražit do předehřáté trouby na 180°C asi 5 minut. Kokos jednou promícháme, aby se všechen opražil. Když má zlatavou barvu vyndáme ho z trouby a necháme vystydnout.
Z vychladlého kokosu, prosáté mouky, studeného másla pokrájeného na kousky, cukru a soli vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na půl hodiny do lednice.
Formu (nejlépe s odnímatelným dnem) o průměru 23 centimetrů vymažeme máslem.
Vychladlé těsto rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na velikost formy a vyložíme jím vymazanou formu. Těsto které přesahuje formu ořízneme a ze zbytků vytvarujeme sušenky, které dáme péct společně s koláčem.
Na těsto položíme pečící papír a zatížíme ho luštěninami (aby se těsto při pečení nezvedalo a aby nesjelo z boků formy). Takto připravenou formu s těstem dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10-15 minut. Poté odstraníme papír s luštěninami a dopečeme koláč dozlatava. Po upečení necháme zcela vychladit.

Krém:
V 1 lžíci studené vody namočíme želatinu.
Žloutky oddělíme od bílků.
Ztuhlé máslo nakrájíme na malinké kousíčky a dáme ho opět do lednice.
Mango oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme ho na kousky.
K mangu přidáme cukr, citronovou šťávu a rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme žloutky a vše znovu rozmixujeme.
Rozmixovanou směs propasírujeme přes husté síto.
Nádobu s propasírovanou směsí dáme do kastrolu s horkou vodou, tak aby se dno nádoby s mangovou směsí nedotýkalo vody.
Za stálého šlehání zahříváme nad párou. Teplota směsi by neměla překročit 80°C. Do již teplé mangové směsi přidáme nabobtnalou želatinu. Pokračujeme ve šlehání dokud se želatina nerozpustí. Celý tento proces trvá 10-15 minut.
Poté sundáme mangovou směs z ohně a do teplého postupně zašleháváme máslo, kousek po kousku. V žádném případě nedáváme všechno máslo najednou.
Hotový krém necháme mírně zchladnout a poté ho přemístníme na vychladlý kokosový základ. Když je krém úplně vychladlý dáme koláč do lednice, kde ho necháme ztuhnout do druhého dne.
Druhý den můžeme koláč ozdobit drobným ovocem a podávat.

Poznámka

Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 24.03.2014 09:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz