TopRecepty.cz

Čokoládová pohádka


Čokoládová pohádka

Suroviny

Těsto:
120 g hery
120 g hladké mouky
1 žloutek
30 g kakaa
1,5 lžičky prášku do pečiva
90 g cukru moučka
1/2 lžičky skořice

Náplň:
200 g kvalitní hořké čokolády
2 celá vejce
1 bílek
500 g tučného měkkého tvarohu
2 lžíce čokoládového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
180 g cukru
špetka soli

Postup

Náplň:

Čokoládu rozpustíme v misce nad parou (ve vodní lázni). Žloutky, cukr, pudinkový prášek, vanilkový cukr a tvaroh rozmixujeme. Pak přidáme horkou rozpuštěnou čokoládu a špetku soli, znovu promícháme a nakonec opatrně vetřeme pevný sníh z bílků.

Kypřicí prášek smícháme s moukou, skořicí, kakaem a cukrem. Přidáme heru a žloutek a rychle vytvoříme těsto. To pak necháme v lednici alespoň půl hodiny vychladit. Poté jím vyložíme kulatou formu tak, aby přesahovalo do dvou třetin její výšky.

Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi čtvrt hodiny - hlídáme. Poté na těsto nalijeme tvarohovou náplň a dopékáme asi 30 - 40 minut. Necháme vychladnout, vyjmeme z formy a pak teprve krájíme - nejlépe chutná druhý den, když těsto zvláční.

Poznámka

Zdobení: hračičky si mohou před přidáním kakaa a pudinku jednu třetinu tvarohové hmoty odlít stranou a pak do ní přidat přiměřené množství vanilkového pudinku. Do tmavé části pak dají přiměřené množství pudinku čokoládového.

Doprostřed předpečeného korpusu pak lijeme střídavě tmavou a světlou náplň, aby nám vznikl dvoubarevný efekt. Nakonec naplněný korpus protáhneme od středu ke krajům špejlí nebo nožem a dáme péct.

autor Autor: danielle72 (Daniela)
Datum vložení Datum vložení: 30.07.2014 18:23

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz