TopRecepty.cz

Kynutý rolovaný koláč


Kynutý rolovaný koláč

Suroviny

cca 40 dkg hladké mouky
3 lžíce cukru krupice
špetka soli
2 žloutky
cca 10 dkg rozpuštěného másla
1/2 droždí (2,5 dkg)
asi 2 dl vlažného mléka
nádivky - tvarohová, maková
hrušková povidla (nebo jablečná)
cca 1,5 dcl rozpuštěného sádla

Postup

Vypracujeme kynuté těsto - předem uděláme z vlažného mléka, cukru a droždí kvásek, máslo přidáváme až jako poslední do zpracovaného těsta - pokud používáte pekárnu, postup jistě znáte, můžete samozřejmě udělat i kynuté těsto podle svého zvyku a zkušenosti. Kvůli těstu sem recept nedávám, těch je tady mnoho.Vykynuté těsto po částech rozválíme nebo roztáhneme do obdélníků, které plníme postupně různými nádivkami a smotáváme postupně do velké kulaté dortové formy - jistě jde i do menšího hranatého hlubšího plechu (podle množství těsta, nádivek a strávníků).Naplněnou formu zalijeme rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-30 minut - u horkovzdušné trouby zhruba na 160 st., u normální o trochu více.Upečený koláč potřeme trochou rozpuštěného másla, smíchaného s rumem. Zchladlý koláč při krájení obsahuje všechny náplně.

Poznámka

Asi to není žádný zázrak, jen mne to napadlo, když mi zbylo trochu náplní - od každého něco a nechtělo se mi zas dělat normální buchty nebo frgály. Vnoučata kvitovala s radostí - zmizelo za chvíli všechno

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 17.08.2014 18:49

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz