2 zralé hrušky
1 citron
200 g mascarpone
4 lžíce salka slazeného kondenzovaného mléka
2 vejce
40 g jemně mletých mandlí
cukr moučka
máslo
Máslem vymažeme 4 zapékací mističky.Z citronu vymačkáme šťávu.Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kousky a každý kousek ponoříme do citronové šťávy, aby nezhnědly.Vejce rozšleháme s kondenzovaným mlékem.Přidáme mascarpone, mleté mandle a dobře rozšleháme, až je směs bez hrudek.Směs nalijeme do zapékacích mističek a rozdělíme mezi ně kousky hrušek.Vršky poprášíme moučkovým cukrem.Dáme péct do předehřáté trouby na 180 ºC asi 20 minut, dozlatava.Podáváme vlažné nebo vychlazené na pokojovou teplotu.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 05.09.2014 15:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz