TopRecepty.cz

Kořeněné jablečné mušličky


Kořeněné jablečné mušličky

Suroviny

Těsto:
125 g hladké mouky
125 g měkkého tvarohu
125 g másla
špetka soli
Náplň:
2 jablka
citronová šťáva
koření (skořice, mletý badyán, mletý hřebíček)
moučkový cukr na posypání

Postup

Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30 minut vychladit, aby se nám při rozvalování nelepilo. Z odleželého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru 6 - 10 cm. Na každé kolečko těsta položíme 1 cm vysoký plátek jablka, které jsme okrájeli dle velikosti kolečka a potřeli citronovou šťávou, aby ovoce nehnědlo. Pak na jablíčko přidáme trochu koření, těsto přehneme napůl a přimáčkneme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C na plechu s papírem asi 20 minut do zrůžovění. Po upečení ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujme.
Ideální je podávat je ještě teplé, první den jsou výborné i studené. Ale protože je v tom tvaroh, do druhého dne zvlhnou, přestanou křupat a ztratí svoje kouzlo. Tak je lepší si je druhý den nahřát třeba v mikrovlnce. Proto jsem zvolila jen menší množství surovin. Ale určitě by šly syrové dobře zamrazit a pak je jen šoupnout do trouby.

Poznámka

Recept na toto těsto je tu už mnohokrát, je to takové univerzální těsto na cokoliv, na záviny, na drobné pečivo sladké i slané. Těsto je nadýchané, křupavé, podobné listovému, ale lepší. Množství si zvolíte jakékoliv, vždy se míchá stejný díl mouky, tvarohu a másla (ev. Hery, ale máslo je lepší).
Koření si zvolte dle chuti, já smíchala skořicový cukr s badyánem a hřebíčkem, ale stačí jen skořice.
Zkoušela jsem nejdříve obalit jablíčka v koření, pak jsem zkoušela v koření obtisknout kolečka těsta, ale pak má člověk upatlané prsty od skořice, tak mi přišlo nejjednodušší tam to koření lžičkou nasypat.
Velikost koleček si zvolte dle velikosti jablíček, aby šlo těsto po stranách ještě zamáčknout. A taky čím větší, tím míň práce :)

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 18.09.2014 11:45

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz