TopRecepty.cz

Máslové krémové terčíky


Máslové krémové terčíky

Suroviny

Těsto
125 g másla
70 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
1 necelá lžička sody
1 lžička vanilkového cukru
175 g hladké mouky
Máslová poleva:
65 g másla
250 g moučkového cukru
60 ml smetany ke šlehání

Postup

Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a sůl a třeme, až se spojí. Nakonec přidáme mouku prosátou se sodou. Těsto odložíme na hodinu zatuhnout do lednice. Potom můžeme těsto buď vyválet a vykrajovat různé tvary, nebo si ho rozdělíme na kousky, tvarujeme kuličky, které na plechu zploštíme a sílu asi 1/2 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 8 - 10 minut. Po vytažení z trouby je necháme asi 5 minut vydýchat a pak je sundáme z plechu. Studené slepujeme nebo zdobíme polevou.
Příprava polevy: Na pánvičce rozehřejeme na mírném ohni máslo a za stálého míchání je necháme pěnit až začne tvořit tmavší skvrny a vyčeří se. Pak ho odstavíme a krátce zchladlé přelijeme k moučkovému cukru, zamícháme a pak přilejeme smetanu. Vše vyšleháme do podoby krému. Po zchladnutí je poleva ztuhlá ale ne tvrdá, nedrolí se a pečivo můžeme ukládat na sebe.

Poznámka

Recept uvádím oproti originálu už v poloviční gramáži, protože toho je opravdu hodně a po ozdobení se nedoporučuje ho nechávat dlouho. Já ho mám v papírové krabici asi 14 dní a žádnou újmu nepozoruji.
Při zdobení jsem použila oba druhy zpracování - jak vyválení těsta, tak kuličky, na obrázku vidíte rozdíl - ty zoubkované jsou vykrajované.
Použila jsem i původní název, který se asi odvíjí od doporučeného zdobení jako šnek (v horní části obrázku). Zdobila jsem jinak, protože jsem předpokládala, že poleva bude hodně sladká a proto jí netřeba dávat hodně.

Zdroj: Knihovnička Recepty 10/2014 - Fajnové cukroví

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 22.10.2014 11:41

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz