TopRecepty.cz

Sušenky Baileys s krémovou náplní


Sušenky Baileys s krémovou náplní

Suroviny

Těsto:
80 g másla
80 g krupicového cukru
80 g hnědého cukru
1 vejce
200 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1,5 lžičky sody
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
250 ml likéru Baileys

Náplň:
150 g másla
150 g moučkového cukru
5 lžic likéru Baileys

Postup

Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a nakonec postupně přidáváme mouku promíchanou s ostatními přísadami a přiléváme likér.Husté těsto nabíráme lžičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme malé hromádky. Necháváme mezi nimi rozestupy, protože se teplem roztečou asi na dvojnásobek.Nožem namočeným ve vodě můžeme tvar hromádek upravit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10-12 minut.Jakmile nám vršek hromádky zatuhne, zkusíme jí nožem nadzvednout. Pokud to jde, plech z trouby vyndáme a pečivo na něm necháme ještě chvilku dojít. Není dobře je nechávat hodně přepéct, po vychladnutí by ztvrdly.Vychladlé slepujeme krémem, který jsme vyšlehali z másla a cukru s postupným přiléváním likéru. Čím více likéru krém pojme, tím je lepší a nadýchanější. Krém nanášíme sáčkem s ostře řezanou špičkou.

Poznámka

Já jsem nepekla z tohoto drahého likéru, ale potřebovala jsem nějak zužitkovat nevhodný dárek, který jsem dostala (viz foto). I zde na Topkách je mnoho receptů na výrobu domácího likéru podobného Baileys, který by se dal využít.
Nakonec by se mohl použít i vaječný likér, ale scházela by tomu ta karamelová chuť.
Já jsem nedělala hromádky lžící, je to moc zdlouhavé. Já použila igelitový zdobící sáček s dírou asi 1,5 cm (stačí pevnější igelitový sáček) a jak z něj těsto pomalu vytékalo, ukrajovala jsem ho nožem (lze i odstřihnout nůžkami). Ale to chce trochu zručnosti.
Z tohoto množství byly celkem 4 plné plechy a více než 100 ks placiček, ale bleskově mizely, nebylo je třeba ani slepovat.
Pečivo je velmi, velmi jedlé!

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 29.10.2014 16:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz