TopRecepty.cz

Sladké zrno


Sladké zrno

Suroviny

Těsto:
15 g čerstvého droždí
2 lžíce tekutého medu
80 g másla (rozehřátého vlažného)
200 ml vody (vlažné)
1,5 vejce (rozkvedlaného, zbylou polovinu si necháme na potření)
500 g hladké mouky (když nahradíte asi 1/4 = 125 g hladké mouky moukou špaldovou, bude výsledek zdravější)
špetka soli

80 g rozinek
2-3 lžíce slunečnicových semínek (posekat nahrubo)
2-3 lžíce lněných semínek (drcených)
2-3 lžíce rýže (neloupané, předem vařené, scezené a vychladlé)
(dala jsem po 2 lžících od všeho, ale klidně mohlo být i víc)

Posyp:
kousek másla
mletá skořice
jemné ovesné vločky
hnědý cukr
(- zpracujeme jako na klasickou drobenku)

Postup

Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná budete muset trochu mouky přidat. Lze ale i klasicky - kvásek z droždí, medu a vlažné vody, pak přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké nelepivé těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12-15 kousků a vytvoříme bulky, které položíme na plech vyložený fólií nebo papírem na pečení.Necháme znovu nakynout, pak potřeme odloženým vajíčkem, posypeme drobenkou a upečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C dočervena. Bulky jsou peříčkově nadýchané, nepřeslazené, voní po skořici a jsou plné semínek.

Poznámka

Vlastní recept.

autor Autor: zizala (Jaroslava Oumarová)
Datum vložení Datum vložení: 08.01.2015 17:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz