TopRecepty.cz

Plitvický štrúdl


Plitvický štrúdl

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce krupicového cukru
1 špetka soli
150 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
1 vejce
100 ml oleje
200 ml mléka
Maková náplň:
300 g mletého máku
150 ml mléka
150 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
50 g rozinek (namočených v rumu)
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
50 g sušených brusinek (namočených v rumu)
2 lžíce krupice
K dokončení:
olej na potření
voda na potření
moučkový cukr na posypání

Postup

Nejprve připravte náplně: mletý mák zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí. Po odstavení vmíchejte oba druhy cukru a rozinky.Zvlášť vymíchejte tvaroh s vejcem a cukrem. Dále přijdete nabobtnalé brusinky a na závěr zahustěte náplň krupicí.Mouku promíchejte s droždím, práškem do pečiva, cukrem a solí, přidejte smetanu, vejce, olej a vlažným mlékem dle potřeby zadělejte vláčné těsto. Pod utěrkou či fólií ho nechte vykynout a poté z něj vypracujte na pomoučněném válu obdélníkový plát, který pomyslně rozdělíte na 4 pruhy (viz postup).Do středních dvou naložte pomocí cukrářského sáčku makovou nádivku (vynechte mezi pruhy rozestup) a vše překlopte jedním volným bokem. Hranou dlaně zvýrazněte uprostřed prohlubeň (žlábek), vyplňte ji tvarohovou náplní a vše překryjte z druhé strany zbylým volným těstem.Okraj plátu založte pod nohavici, celou přeložte na plech s papírem a povrch potřete olejem a pak vodou. Po dokynutí závin upečte při 180 °C dorůžova (cca 20-30 minut). Zchladlý poprašte moučkovým cukrem.

Poznámka

Podrobný fotonávod na přípravu plitvického štrúdlu najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/plitvicky-strudl-m...

autor Autor: frejka55 (Jaroslav Volný)
Datum vložení Datum vložení: 17.01.2015 00:56

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz