TopRecepty.cz

Luxusní punčák z "Recepty.cz" od TheKacabi


Luxusní punčák z

Suroviny

Piškot - můžete si upéct svým oblíbeným způsobem
Nálev:
300 g cukru krystal
250 ml vody
rum
citronová šťáva
Potravinářské barvivo (červené a žluté)
Marmeláda
Poleva:
moučkový cukr
citronová šťáva
rum
čokoláda

Postup

Nejdříve si upečeme piškot, nejlépe na papíře. Když ho nechci lehounký a extra teninký a nadýchaný na roládu, dělám podle starého receptu: 5 celých vajec s 25 dkg cukru moučka vyšlehám do bílé pěny, nakonec zašlehám 5 lžic horkého mléka a zamíchám 25 dkg polohr. mouky. Při pečení nehlídám čas, ale barvu. Po vychladnutí ho rozkrájíme na tři stejně velké díly - budeme skládat na sebe. Mezitím si připravíme nálev: cukr rozpustíme ve vodě, krátce převaříme, přidáme rum - nešetříme!(dala jsem asi 15 PL) a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme červené barvivo (podle uvážení, jak chcete mít barvu sytou), do druhé žluté (nedávala jsem - tady mi další dotace chemikálií přišla naprosto zbytečná) a citronovou šťávu.
Jeden díl piškotu potřeme marmeládou (čím pikantnější, tím lepší - černorybízová byla báječná).
Druhý díl si podélně ještě rozpůlíme. Jednu půlku namočíme do červeného nálevu, druhou do citronového nálevu a hezky vedle sebe uložíme na spodní díl piškotu. Může to být opravdu dost nasáklé, není třeba "ždímat", krásně se pak rozleží.
Poslední díl piškotu také pomažeme marmeládou, můžeme ještě pokapat zbylým nálevem nebo rumem a pomazanou stranou dolu přiklopíme. Celé to dobře zatížíme a dáme tomu čas pěkně nasáknout - třeba i přes noc.
Navrch pak uděláme citronovou polevu a dozdobíme čokoládou.

Poznámka

Není to můj recept, jen jsem tady takový nenašla a na lepší jinde nenarazila. Dělala jsem podle tohoto: http://www.recepty.cz/recept/luxusni-puncak-156169...

autor Autor: snazilka
Datum vložení Datum vložení: 23.02.2015 18:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz