TopRecepty.cz

Comtessa de noir - luxusní bábovka


Comtessa de noir - luxusní bábovka

Suroviny

250 g hladké mouky
20 g holandského kakaa
1 lžička mleté skořice
15 g prášku do pečiva
100-150 g mandlových lupínků
150 g strouhané hořké čokolády
nastrouhaná kůra z pomeranče
150 g másla
150-200 g cukru
100 ml dobrého červeného vína
100 g zakysané smetany
1 špetka soli
5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)

Postup

Všechny ingredience nachystáme nějakou dobu před plánovým pečením, aby měly pokojovou teplotu.Formu na bábovku vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou.
Troubu předehřejeme na 170 °C.Mouku a kakao prosejeme do misky, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, skořici, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a mandlové lupínky. Vše společně promícháme.Žloutky, změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny, následně zašleháme zakysanou smetanu a víno.
Oddělené bílky vyšleháme v hustý sníh se špetkou soli.Poté přidáme do žloutkové pěny sypkou směs a tuhý sníh ušlehaný z bílků, důkladně, ale lehce promícháme a těstem naplníme formu.Pečeme v předehřáté troubě asi 45-60 minut, orientujeme se podle vlastní trouby. Je-li bábovka dobře propečená zjistíme špejlí.

Poznámka

Zdroj: Jedna z knih Mirky Slavíkové, upraveno.

V bábovce se krásně doplňuje chuť čokolády, skořice a pomeranče. Je moc dobrá, vláčná, nepřeslazená, zkuste :)

autor Autor: zizala (Jaroslava Oumarová)
Datum vložení Datum vložení: 11.05.2015 18:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz