TopRecepty.cz

Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou


Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou

Suroviny

Piškotový korpus:
8 vajec
8 lžic cukru krupice
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce polohrubé mouky
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Krém:
750 ml mléka
2 pudinky (jogurtové nebo vanilkové)
3-4 lžíce cukru
250 g másla
jahody
Poleva:
2 vejce
150 g moučkového cukru
3 lžíce kvalitního kakaa
250 g Omegy (nebo jiného 100% tuku)

Postup

Nejdříve připravíme piškotové těsto: postupně rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a lžíce cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do husté pěny a tu opatrně vmícháme do bílkového sněhu.Potom po lžících přidáváme mouku tak, že ji pokaždé před přidáním další dávky lehce, ale důkladně zapracujeme do bílkovo-žloutkové hmoty.Hotové těsto přemístíme do vhodné formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou (zde obdélníková dortová), uhladíme stěrkou a pečeme cca 30 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladit.Mezitím připravíme krém: z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po uvaření potřeme povrch trochou másla, aby se neudělal škraloup a dáme vychladit. Po zchladnutí pudink prošleháme a po částech zašleháváme máslo pokojové teploty do lehkého krému.Vychladlý piškot uvolníme z formy, jednou ho prořízneme, spodní díl vrátíme zpět do formy a naneseme krém. Do vrstvy krému vmáčkneme očištěné jahody, přiklopíme vrchním dílem korpusu, přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout.Na polevu rozšleháme vejce s cukrem a kakaem a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěný tuk pokojové teploty.Polevu naneseme na moučník a ozdobíme např. čerstvým ovocem, šlehačkou. Hotový moučník necháme ještě v chladu rozležet a poté krájíme teplým nožem na řezy.

autor Autor: Danca
Datum vložení Datum vložení: 21.06.2015 19:35

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz