270 ml mléka
70 g hladké mouky
50 g rozpuštěného másla
80 g cukru písek
3 vejce + 1 žloutek
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
citronová kůra z 1/2 citronu
citronová šťáva z 1/2 citronu
třešně
višně
jablka a vlastně jakékoli ovoce
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu či pekáček vymažeme máslem a vysypeme cukrem, při pečení lehce zkaramelizuje a dodá moučníku příjemnou chuť.
Všechny suroviny kromě ovoce smícháme a nalijeme do zapékací mísy, poklademe ovocem a dáme péct na 30-35min., než povrch zezlátne. Poté necháme v otevřené troubě ještě chvíli odpočinout.
Servírujeme ještě vlažné, lehce pocukrované.
Moučník díky malému obsahu mouky nepřipomíná tradiční české koláče a bublaniny, je velmi vláčný, spíš konzistence a chuť lehkého nadýchaného palačinkového těsta s ovocem.
Několik Clafoutis jsem zde našla, ale jiný poměr surovin.
zdroj: foodblog
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 25.06.2015 23:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz