12 polévkových lžic polohrubé mouky
4 polévkové lžíce moučkového cukru
6 polévkových lžic rozpuštěného másla
360 ml smetany - 30%
6 vajec
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva
sůl
600 g ovoce (maliny, borůvky, rybíz)
1 vrchovatá polévková lžíce hrubé mouky
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukry, přidáme smetanu, špetku soli a vyšleháme metličkou.K žloutkové hmotě přidáme rozpuštěné máslo a mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Vše řádně promícháme.Závěrem zlehka vmícháme sníh. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.Ovoce obalíme v hrubé mouce, aby nekleslo a nasypeme na těsto. Pečeme 180 °C dozlatova.
Tato dávka je na velký plech 30x40 cm, poloviční dávka vyjde na kulatou koláčovou formu.
Bublanin je na těchto stránkách už mnoho, hodně z nich jsem vyzkoušela, stejný recept jsem zde však nenašla. Bublanina je velmi vláčná.
Recept mě zaujal na stránkách pro ženy.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 11.07.2015 22:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz