TopRecepty.cz

Vynikající domažlické koláče


Vynikající domažlické koláče

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
100 g cukru
100 g másla
4 žloutky
20 g droždí
3/8 l mléka (375 ml)
citronová kůra
vanilkový cukr
sůl
1 vejce na potření
Náplň tvarohová:
250 g tvarohu
1 vejce
vanilkový cukr
1 lžíce mletých mandlí
Náplň maková:
150 g máku
50 g cukru
citronová kůra
mletá skořice
1/8 l mléka (125 ml)
perník na zahuštění
Povidlová:
250 g švestkových povidel
hřebíček
citronová kůra
1 hrst strouhaného perníku
1 lžíce rumu

Postup

Nejprve založíme kvásek z trochy vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky. Necháme jej vzejít.Z mouky, rozpuštěného másla, cukru, žloutků, vzešlého kvásku a vlažného mléka vypracujeme v míse těsto. Přidáme 1/2 lžičky soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Dobře vypracované těsto necháme v teple vykynout. Po vykynutí z něj na pomoučeném vále uděláme dva bochánky, přeneseme je na plech a necháme znovu vykynout.Mezitím z uvedených přísad připravíme náplně: Tvarohovou připravíme z prolisovaného tvarohu, který smícháme s cukrem, žloutkem, vanilkovým cukrem a umletými mandlemi. Pak hmotu zlehčíme sněhem z bílku. Makovou připravíme z mlékem spařeného máku, ke kterému přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru a mletou skořici. Podle potřeby zahustíme perníkem. Na povidlovou smícháme švestková povidla se strouhanou citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem, rumem a strouhaným perníkem.Vykynuté bochánky roztlačíme prsty od středu k okrajům do tvaru velkých kulatých koláčů se zvýšenými okraji. Ozdobíme náplněmi, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláče upečeme ve středně vyhřáté troubě v režimu horkovzduchu na 150 °C po dobu cca 30 minut.

Poznámka

Recept je již velmi starý a opsaný z jednoho časopisu, avšak koláče jsou vynikající.

autor Autor: Ivanescence
Datum vložení Datum vložení: 06.02.2010 11:57

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz