TopRecepty.cz

Babiččin voňavý koláč


Babiččin voňavý koláč

Suroviny

Těsto:
200 g másla
200 g práškového cukru
250 g hladké mouky
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
100 ml vaječného likéru
50 g hořké čokolády
500 g třešní nebo višní
špetka soli
tuk
hrubá mouka na plech

Krém:
250 g tučného tvarohu
250 g šlehačky
1-2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Postup

Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do jemné pěny.
Postupně zamícháme celá vejce a nakonec vaječný likér + postrouhanou hořkou čokoládu.
Přidáme přes síto hladkou mouku s práškem do pečiva.
Menší plech (použila jsem 40cmx24cm, ale pokud nechcete moc vysoký koláč, nebo ho nemáte, použijete normální plech) vymažeme tukem + vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem (je trochu tužší – viz foto).
Poklademe ovocem – ovoce nemáčíme v mouce, aby propadlo těstem…
Ovoce podle mne je lepší použít spíš kyselejší...
Pečeme při 170st. pozvolna cca 50min.- jakmile se okraje začnou odlepovat od plechu měl by být upečený – zkusíme špejlí do středu koláče, jestli se nelepí.
Potřeme silnější vrstvou krému – tj. tvaroh s cukry utřít a do něj opatrně zamíchat vyšlehanou šlehačku.
Ozdobíme každý podle svého (měla jsem mražené višně, tak jsem použila šťávu při rozmrazení s trochou malinového pudingu.

Poznámka

Zdroj:časopis Tina/2009 - "Vaříme-chutě léta", byl tam vyhodnocený, jako jeden z nejlepších a myslím, že právem - zkuste a dejte vědět:-)

autor Autor: jahoda
Datum vložení Datum vložení: 23.03.2010 23:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz