2 lžíce rozinek
2 lžíce rumu
250 g hladké mouky
1 balíček prášku do pečiva
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
75 g změklého másla
75 g cukru
1/2 vanilkového cukru
1-2 vejce
250 g měkkého tvarohu
40 g nasekaných mandlí
10 g plátků mandlí na ozdobu
1 vejce na potření
Rozinky naložíme alespoň na 30 minut do rumu.
Ve stejnou dobu chystáme suroviny, které by měly, před pečením, mít pokojovou teplotu.Do mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a kůrou z citronu.V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a oběma cukry do světlé pěny. Poté vmícháme tvaroh.
Tuto tvarohovou směs pak vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Zdá-li se vám řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle.Vytvarujeme bochánek, který ostrým nožem nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut na 200 °C, poté stáhneme na 150 °C a necháme asi 15 minut dopéct.Po upečení necháme mazanec odpočinout při pokojové teplotě, aby neztratil nadýchanost. Skladovat můžeme, po vychladnutí, v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce, v uzavíratelné nádobě. Tak vydrží nejdéle vláčný.
Zdroj: časopis GURMÁN duben 2010
Autor: happy.lenulka (Lenka Špaček) | |
Datum vložení: 01.04.2010 16:44 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz