TopRecepty.cz

Zakysané trubičky


Zakysané trubičky

Suroviny

Těsto:
1 máslo
1 zakysaná smetana
2 žloutky
250 g hladké mouky
Sníh:
3 bílky
150 g pískového cukru
citronová šťáva
trocha vody

Postup

Z ingrediencí zaděláme těsto, necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout v mikrotenovém sáčku.Troubu nahřejeme na 200 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Trubičky si před prvním „návinem“ pomažeme tukem (Hera, máslo). Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit.Těsto po částech rozválíme na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájíme na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Hodně záleží na tom, jak velké kremrole chcete upéct.Natáčíme na kremrolové trubičky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10 minut.
Pak necháme vychladnout.Na sníh rozvařte v rendlíku cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí.Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Pocukrujte moučkovým cukrem.

Poznámka

Na tento recept i s fotkou jsem narazila na wwww.prozeny.cz a sepsala jej p. Jana Sýkorová. Na stránkách má několik pochval za tu nádheru, tak se s vámi o ni dělím.

autor Autor: Klarak
Datum vložení Datum vložení: 25.07.2010 01:16

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz