4 vejce
80 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
80 g strouhaných vlašských ořechů
250 ml smetany na šlehání
1 ztužovač do šlehačky
NA OZDOBU:
bílá čokoládová poleva
hnědá čokoládová poleva
polovina jader vlašských ořechů
V míse vyšlehejte do pěny oddělené žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Zvlášť ušlehejte z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapravte do žloutkové hmoty. Nakonec vmíchejte strouhané ořechy a vzniklé těsto rozetřete na plech s plátem pečícího papíru. Pečte ve vyhřátí troubě (180°C po dobu 10-20 minut). Upečený plát nechte na plechu mírně vychladnout, opatrně ho pak překlopte spodní stranou nahoru na pracovní plochu pokrytou čistým papírem na pečení. Z povrchu plátu stáhněte původní papír, naneste na něj vrstvu našlehané smetany, plát s pomocí peč. papíru zarolujte a povrch rolády ozdobte bílou a tmavou čokoládovou polevou. Než poleva zatuhne, zatlačte do ní poloviny jader ořechů.
Inspirace: časopis Recepty
![]() |
Autor: bagous |
![]() |
Datum vložení: 15.10.2010 22:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2019 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz