4 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
1,5 hrnku vlažné vody
4 lžíce olivového oleje
Solamyl na podsypání
Sladká verze:
jablka
skořicový cukr
Slaná verze:
šunka
sýr
bazalka
Do větší mísy prosijeme mouku a za stálého míchání přidáme vodu. Vznikne lepivé těsto, do kterého po lžících přidáme olej, každou lžíci pečlivě zapracujeme. Doporučuji si po první lžíci oleje umýt ruku, tak už se těsto tak nelepí. Pořádně propracujeme a necháme přikryté potravinovou fólií 2 hodiny odpočinout.
Z těsta vyválíme na pracovní ploše tenké placky, téměř průhledné (na fotce je vidět prosvítající kruhy podložky), plníme jako jiné záviny zvolenou náplní, zabalíme a pečeme 15-20 min. na 200°C
Phillo (filo) těsto - je původem z Řecka, kam ho ale přivezli Turci. Řekové ho dnes používají téměř na všechno. Díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli.
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 16.10.2010 18:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz