TopRecepty.cz

Závin z řeckého phillo (filo) těsta


Závin z řeckého phillo (filo) těsta

Suroviny

4 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
1,5 hrnku vlažné vody
4 lžíce olivového oleje
Solamyl na podsypání
Sladká verze:
jablka
skořicový cukr
Slaná verze:
šunka
sýr
bazalka

Postup

Do větší mísy prosijeme mouku a za stálého míchání přidáme vodu. Vznikne lepivé těsto, do kterého po lžících přidáme olej, každou lžíci pečlivě zapracujeme. Doporučuji si po první lžíci oleje umýt ruku, tak už se těsto tak nelepí. Pořádně propracujeme a necháme přikryté potravinovou fólií 2 hodiny odpočinout.

Z těsta vyválíme na pracovní ploše tenké placky, téměř průhledné (na fotce je vidět prosvítající kruhy podložky), plníme jako jiné záviny zvolenou náplní, zabalíme a pečeme 15-20 min. na 200°C

Poznámka

Phillo (filo) těsto - je původem z Řecka, kam ho ale přivezli Turci. Řekové ho dnes používají téměř na všechno. Díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli.

autor Autor: isindy (Ivana)
Datum vložení Datum vložení: 16.10.2010 18:17

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz