TopRecepty.cz

Zaječický jablkový perník


Zaječický jablkový perník

Suroviny

600 g nakyslých jablek
350 g hnědý cukr
100 g vlašských ořechů
100 g rozinek nebo brusinek
3 vejce
450 g polohrubé mouky
2 prášky do perníku
2 lžíce arašidového oleje
papír na pečení
100 g másla
70 g práškového cukru
70 g kakaa

Postup

Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí, i se slupkou na hrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu, přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej, promícháme a po částech přidáme mouku promíchanou s práškem, rychle nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme při 160°C asi 45 minut.
Vychladlý polijeme polevou a ozdobíme ořechy
Vše na polevu nad párou dobře promícháme, můžeme přidat lžíci mléka na zjemnění.

Poznámka

Díky jablkům zůstane dlouho vláčný.

autor Autor: Kralka005 (Ivana Králová)
Datum vložení Datum vložení: 24.10.2010 18:13

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz