TopRecepty.cz

Višně v čokoládě, aneb domácí bonboniéra II.


Višně v čokoládě, aneb domácí bonboniéra II.

Suroviny

200 g tmavé čokolády na vaření
100 g bílé čokolády
60 g 100% tuku
30 g kakaa
višně
naložené v rumu
(silikonové formičky na čokoládu nebo plastová plata z bonboniér)

Postup

Ćokoládu si s tukem a kakaem roztopíme ve vodní lázni. Totéž uděláme s bílou čokoládou.Varianta I.

Do formiček nalijeme tmavou čokoládu až po okraj a vylijeme ji zpět do kastrůlku. Formu s čokoládou, která ulpí na bocích formiček díme do ledničky. Mezitím si připravíme naložené višně v rumu. Jakmile je čokoláda v lednici pořádně ztuhlá, naplníme formičky višněmi a zalijeme až po okraj a dáme opět do lednice.Varianta II.

Opět nalijeme tmavou čokoládu do formiček a opět ji vylijeme a dáme do lednice. jakmile ztuhne, nalijeme do formiček bílou čokoládu asi 2 mm pod okraj a zbytek zalijeme opět tmavou čokoládou a dáme ztuhnout. Vzniknou nám bonbóny plněné bílou čokoládou.Varianta III.

Do formiček nalijeme půl tmavé a půl bílé čokolády.



Můžeme různě experimentovat. Napadlo mne naplnit bonbóny i vaječným koňakem, určitě by to šlo.

Poznámka

Objednala jsem si nějaké silikonové formičky. Link na ně mi poslala Cathleen. Také s bonboniérou mne inspirovala Cathleen, tak snad se nebude zlobit, její recept samozřejmě přidávám jako podobný.

autor Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 15.01.2011 17:30

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz