TopRecepty.cz

Habešan


Habešan
nahoru
Habešan Habešan Habešan Habešan Habešan Habešan Habešan Habešan Habešan
dolu

Suroviny

300 g hladké mouky
175 g moučkového cukru
2 vejce
2 PL medu
1 PL rumu
1/2 kL jedlé sody
1/2 kL koření do perníku( pomleté skořice,badyán,hřebíček,nové koření)
na náplň:
švestková povidla smíchaná
1 PL rumu
mletá skořice na posyp
100 g lískových ořechů

Postup

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrůdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí.Lískové ořechy necháme na 10-15 minut v troubě na 100°C, aby se více uvolnilo ořechové aróma. Pak je posekáme na hrubo (používám houpačku na bylinky). Ořechovou drtí posypeme povidla a zavineme. Pečeme na 180°C dozlatova.

Poznámka

Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.
Inspirace z Dortománie

autor Autor: srettka
Datum vložení Datum vložení: 20.01.2011 18:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2020 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz