4 žloutky
260 g pískového cukru
3/4 sklenky oleje
260 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek
3/4 sklenky vody
(4 bílky-sníh)
1/2 kg jahod
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mouku s kypř. práškem a vodu, nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný střední plech s vyšším okrajem, posypeme jahodami (velké rozčtvrtím) a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 min.
Bublaninu dělám často podle sezonního ovoce (rebarbora, švestky, meruňky)
![]() |
Autor: mischelinka (Kamila Michalikova) |
![]() |
Datum vložení: 13.05.2011 08:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz