TopRecepty.cz

Velikonoční Jidáše


Velikonoční Jidáše

Suroviny

500 g hladké mouky
60 g cukr krystal
1 vanilkový cukr
40 g droždí čerstvé nebo(1 sáček sušeného)
2 dl smetany na šlehání 31%
1 dl vody
2 žloutky
1 citronová kůra
150 g másla
1/2 lžičky soli
med
rum (med s rumem na potření, dle potřeby)

Postup

Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme důlek vložíme žloutky a citronovou kůru, posypeme cukrem a vanilkovým cukrem a sušeným droždím, lehce promísíme.Smetanu, máslo a vodu ohřejeme, až se máslo rozpustí a je teplé. Teplou směsí zaděláme těsto. Můžeme zadělat i v robotu s malými otáčkami. V ruce hněteme vařečkou, až se v něm dělají bubliny.Lehce posypeme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout v teple.Z čerstvého droždí musíme nejdříve udělat kvásek, droždí, trošku mléka a cukru, jakmile vzejde, přidáme do těsta, dál je postup stejný.Vykynuté těsto dále již nezpracováváme. Utrhujeme kousky cca 50 g. Ušouláme provázek o průměru 1 cm a zatočíme do šneku, konec zaštípneme, aby se neroztočil.Na plech dáme pečící papír nebo ho jen potřeme máslem.Klademe šneky a pečeme při 185°C asi 20 minut, až zezlátne. Ještě horké šneky potíráme medovou směsí.Pocukrujeme moučkových cukrem.

Poznámka

Je to moc dobré, dobrou chuť.

autor Autor: 45natalie
Datum vložení Datum vložení: 30.05.2011 19:17

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz