TopRecepty.cz

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní


Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Suroviny

Těsto:
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1 žloutek
kůra ze 1/4 citronů
150 g Hery (másla)
špetka soli
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/4 sáčku vanilkového pudinku
100 ml mléka
čerstvé višně
Drobenka:
50 g hrubé mouky
50 g cukru krupice
30 g másla (Hera)
1/2 lžičky skořice (nemusí být)

Postup

Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.Těsto rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme.Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je.V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně.Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme.Troubu předehřejeme na 180 °C.Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou.Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min.Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle.Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.

Poznámka

Recept mám z kuchařky moučníků a lehce jsem ho upravila pro naší chuť.
Koláč byl krásně šťavnatý a díky višním lehce nakyslý. Mám višně hodně ráda a tak jsem si tímhle koláčem, udělala malou osobní radost ;-).
Místo uvařeného pudinku, lze do náplně přidat jen pár lžic mléka, ale díky pudinku nebyla náplň suchá a drobivá.

autor Autor: mirca75
Datum vložení Datum vložení: 02.07.2011 21:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz