110 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
pár kapek citronového aroma Dr Oetker nebo trochu citronové kůry z bio citronu
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
1 vejce
120 g oleje
200 g hladké mouky
můžeme přidat špetku skořice
1 prášek do pečiva
150 g rybízu (měla jsem černý)
mandlové nudličky (hrubší)
Vyšleháme si tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem a citronovou kůrou, nebo přidáme aroma. Pak zašleháme olej a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, pokud jsme přidali. Nakonec už vařečkou vmícháme opraný a okapaný černý rybíz.Do silikonových formiček vložíme papírové košíčky - ale nejsou nezbytně nutné, naplníme těstem, na povrch poklademe mandlové nudličky (lupínky ne, ty by se připalovaly) a rozložíme do remosky. Vejde se 7 muffin, ale můžeme upéct 6 ks a pak zbývajících 6.Pečeme zhruba 25 minut. Můžeme zkusit špejlí, pokud by se nám připalovaly shora, tak remosku vypneme a muffiny ještě v ní chvíli ponecháme.Po upečení vyjmeme na mřížku a dáme péct druhou dávku. Jelikož topné těleso bylo při pečení druhé dávky horké, tak jsem zapnula na malinko kratší dobu a pak vypnula a muffiny ještě ponechala v remosce dopéct. Je třeba hlídat povrch.Po částečném zchladnutí muffinky vyndáme ze silikonových formiček a necháme úplně vychladnout.Samozřejmě že se dají péct i klasicky v troubě.
Pečení v remosce ocení třeba chataři a chalupáři kteří nemají k dispozici troubu. Příprava je rychlá, jen muffiny jsou po obvodu trochu světlejší, než jak jsme zvyklí při pečení v troubě. Myslím, že by bylo lepší volbou použít místo silikonových formiček samonosné papírové košíčky určené k přímému pečení.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 19.07.2011 23:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz