TopRecepty.cz

Bábovičky s vaječným likérem a zmrzlinou


Bábovičky s vaječným likérem a zmrzlinou

Suroviny

Těsto na bábovičky:
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
170 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
60 g oleje
70 g mléka

Na formu:
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Dále:
6 kopečků zmrzliny
vaječný likér (podle potřeby)
šlehačka
2 banány (nebo jiné ovoce)
mandlové lupínky
karamelový topping (nebo čokoládový)
meduňka (nebo máta)

Postup

Vajíčka šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bělavé pěny.Pak zašleháme olej a pak už na nižší obrátky mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nešleháme už dlouho, jen aby se vše spojilo a promíchalo.Těsto je řidší, naplníme jím olejem vymazané a polohrubou moukou vysypené formičky zhruba do 3/4. Vložíme do předehřáté trouby na 175-180 °C a zhruba 20 minut pečeme. Po upečení vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.Pak dáme bábovičky jednotlivě na talíře, doprostřed každé nalijeme trochu vychlazeného vaječného likéru a nahoru dáme kopeček zmrzliny. Dětem dáme nějaký vanilkový jogurt nebo něco podobného.Dozdobíme dle své fantazie a ihned podáváme.

Poznámka

Do základního těsta se může přidat citronová kůra, taky 1 lžička jemně mleté zrnkové kávy, taky můžeme přidat do mléka kávu rozpustnou. Část mouky můžeme nahradit jemně strouhanými oříšky nebo kakaem - toho stačí 10 g.
Formičky vymažeme tukem podle svých zvyklostí a lehce vysypeme moukou. Záleží na formě. Já mám formu kvalitní a stačilo mi na ni použít olej ve spreji a štětečkem ještě rozetřít, jelikož je hodně členitá. Po upečení musím ihned vyklopit, obrácenou formou zatřást, trhnout - nevím, jak to lépe napsat. Bábovičky vypadnou. Zkoušela jsem i v silikonových formičkách, na ty jsem taky použila jen olej. Jednotlivé bábovičky jsou o objemu 200 - 220 ml.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 31.08.2011 13:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz