TopRecepty.cz

Zasněžená chaloupka


Zasněžená chaloupka

Suroviny

Piškot:
120 g moučkového cukru
150 g másla
4 vejce
100 g hladké mouky
150 g mletých ořechů (můžou být mandle, lískové ořechy)
1/2 prášku do pečiva (6 g)
2 lžíce kakaa
1 lžíce krystalového cukru do sněhu
Na formu:
tuk na vymazání
hrubá mouka
Tvarohový krém:
200 ml mléka
2 lžíce krupice
3 lžíce moučkového cukru
250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce)
200 g másla
1 lžíce rumu
citronová šťáva z 1/2 citronu
Dále:
marmeláda
kokos

Postup

Chlebíčkovou formu o rozměrech 10x25 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho ji ale můžeme vyložit papírem na pečení.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Nejdříve vyšleháme bílky (ne zcela dotuha), přidáme krystalový cukr a šleháme dále na tuhý sníh.Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přimícháme ořechy a střídavě lehce zamícháme sníh a mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme do připravené formy.Vložíme do předehřáté trouby a nejdříve pečeme 20 minut při 150-160 °C, potom zesílíme na 175 °C a pečeme dalších asi 25 minut (celkově 45-50minut).Krém: Nejdříve uvaříme běžným způsobem kaši z 200 ml mléka a 2 lžic krupice. Po uvaření necháme vychladnout.Máslo šleháme s cukrem, přimícháme vychladlou krupici a tvaroh. Vše pěkně spojíme v jemný krém. Dochutíme rumem a citronovou šťávou.U vychladlého korpusu vyřízneme špičatým nožem střed do tvaru trojúhelníku (nejdříve prořízneme na jedné straně a potom na druhé, jde to dobře. Prostředky na obou stranách si označíme párátky a opatrně střechu odložíme bokem.Piškot je ze třeného těsta, tak je pevnější, nemusíme se bát při odkládání střechy.Všechny 3 budoucí vnitřní strany natřeme marmeládou a naplníme krémem. Přikryjeme střechou a zbylým krémem celou chaloupku natřeme.Posypeme kokosem a dáme do chladna ztuhnout na 2-3 hodiny, nebo přes noc.Krájíme až na druhý den. Rada pro "čistý řez" - nůž necháme v horké vodě prohřát, rychle otřeme a můžeme krájet. Děláme to tak u každého řezu.

Poznámka

Inspirace: časopis Katarínka-zákusky.

autor Autor: jahoda
Datum vložení Datum vložení: 13.11.2011 21:14

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz