TopRecepty.cz

♥Marlenka♥


♥Marlenka♥

Suroviny

Těsto:
120 g másla
250 g moučkového cukru
600 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička octa
Náplň:
1 Salko
250 g másla
1 uvařený vanilkový pudink
Posyp:
oříšky
kakao
čokoláda

Postup

Nejlépe den dopředu si uvaříme Salko a pudink.Smícháme sodu s octem a zamícháme. V hrnci rozpustíme máslo s medem, cukr, vejce a rozmíchanou sodu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nenabude a nevytvoří se pěna. Odstavíme a po pár minutách přidáme přesátou mouku a uhněteme těsto.Uděláme váleček, který rozdělíme na 7 kusů, jeden plát bude na posyp, tak může být menší.Vyválíme tenké pláty, které dáváme na druhou stranu plechu. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme max. 5 minut na 160 °C. Trvá to opravdu jen chvilku, tak hlídat.Vyšleháme máslo a přidáváme postupně zkaramelizované uvařené Salko a pudink. Vyšleháme do hladkého krému.Jeden plát (ten nejmenší) rozdrobíme. Ostatní pláty mažeme krémem a skládáme na sebe, pomažeme i horní plát.Do rozdrobeného plátu přidáme lžíci kakaa a nasekané ořechy. (nejlepší jsou lískové) a celý moučník tím posypeme Můžeme i pokapat čokoládou.Marlenka prý vydrží až 3 týdny, ale nemám to odzkoušené, nikdy tak dlouho vydržet nestihl.

Poznámka

Recept mám z internetu, ale už si nepamatuji odkud.
V receptu se doporučuje nechat těsto hodinu odpočinout, ale mně se stávalo, že odpočaté a hlavně vychladlé těsto mi šlo těžko vyválet, takže odpočívat nenechávám.
Omlouvám se za foto, fotila jsem mobilem.

autor Autor: nachos
Datum vložení Datum vložení: 20.11.2011 11:34

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz