Těsto:
80 dkg hladké mouky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
8 lžic vlažného medu
1 lžička sody
1 lžíce kakaa
1 hera
perníkové koření
citronová kůra (nastrouhaná)
Zdobící krém:
bílek
moučkový cukr (!!pořádně prosetý přes sítko!!)
citronová šťáva
Z uvedených surovin zpracujeme těsto a vykrajujeme různé tvary. Doporučuje se nechat těsto odležet 24 hodin v lednici, ale není to nutné. Pečeme na 200 stupňů přibližně 15 minut. Po vytáhnutí z trouby ihned natřeme rozškvedlaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly a necháme úplně vychladnout.
Vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní fantazie bílkovým krémem, který si dáme do zdobícího fóliového sáčku.
Perníčky jsou výborné a hlavně netvrdnou.
![]() |
Autor: Navrmi |
![]() |
Datum vložení: 03.12.2011 22:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz