TopRecepty.cz

Začátečnický štrúdl s postupem


Začátečnický štrúdl s postupem

Suroviny

1 listové těsto (2 pláty v balení)
5 větších jablek (lepší jsou kyselejší)
1 skořicový cukr
1 PL skořice
hrst rozinek
menší hrst mandlí
krystalový nebo práškový cukr
strouhanka nebo drcené piškoty

Na potření:
vejce, olej nebo voda

Postup

Listová těsta rozválíme na 2 větší obdélníky.
Doprostřed každého po celé délce nasypeme strouhanku nebo piškoty.Do mísy nastrouháme okrájená a vyčištěná jablka. Přidáme skořici, skořicový cukr, rozinky, cukr a na menší kousky nakrájené mandle.
Vše smícháme, rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na strouhankou posypaný plát těsta.Přes jablka zabalíme boky těsta (viz foto), trochu zmáčkneme, potřeme vajíčkem a posypeme trochou krystalového cukru.
Zabalené těsto můžeme také propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, dozlatova.

Poznámka

Kdo nemá rád mandle, může dát ořechy a nebo vynechat. Potřít se může jen vodou a když se nepomaže ničím, taky to na dobrotě nic nezmění.

autor Autor: Bibinka (Janinka)
Datum vložení Datum vložení: 11.12.2011 21:11

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz