TopRecepty.cz

Zapečený angrešt


Zapečený angrešt

Suroviny

Pečený angrešt:
750 g zralého angreštu
100 g krupicového cukru
1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru
3 lžíce bezového sirupu z bezových květů
3 lžíce vody
Těsto:
140 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
25 g másla
25 g krupicového cukru
150 ml podmáslí (nebo kefíru)
Dále:
cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp
zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání (nemusí být)

Postup

Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z kastrolu přelijeme do zapékací misky, kterou si trochu vymažeme máslem.
A uděláme těsto: všechny suroviny na těsto, kromě podmáslí, zpracujeme rukou nebo v robotu na drobenku. Poté přidáme podmáslí a vznikne nám lepivé, tuhé těsto, které pomocí lžíce nanášíme v hromádkách o velikosti buchty na angrešt tak, až pokryjeme celou plochu. Posypeme třtinovým cukrem a vložíme do trouby. Pečeme cca 25 min. Při servírování dáváme nejen těsto, angrešt, ale také šťávu. Vše doplníme kopečkem zmrzliny nebo kysané smetany. Můžeme ještě přelít javorovým sirupem ( není nutné )

Poznámka

Recept jsem objevila v červencovém čísle Apetitu. Abych se přiznala.. nevím, co jsem uděla špatně, nebo jak to dokázali Apetiťáci.. ale já jsem z uvedené gramáže na těsto pokryla přesně polovinu zapékací mísy, takže jsem dávku těsta musela zdvojnásobit. Nicméně chuť angreštu s pikantností zázvoru, ovoněná bezinkovým sirupem, to vše pod křupavou peřinkou podmáslového těsta mě velmi příjemně překvapila. A ač to podle fotek nevypadá, je to fakt dobré.

autor Autor: rebeka (Naďa)
Datum vložení Datum vložení: 18.07.2012 12:04

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz