1 menší cuketa (dlouhá cca 20 cm)
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1,5 hrnku cukru moučka
2 lžíce medu
0,5 hrnku rostlinného oleje
0,5 hrnku vlažné vody
3 vejce
1 lžíce rumu
2 lžičky mletého anýzu
1 vrchovatá lžička holandského kakaa
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli
Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.Žloutky ušleháme s cukrem a medem do pěny. Postupně zašleháme olej, rum a vodu. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu.Všechnu mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a anýzem. Tuto sypkou směs přidáme do tekuté směsi a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.Můžeme použít veškeré těsto a vylít jej na plech vyložený pečicím papírem. Nebo použijeme 2/3 těsta a do zbylé 1/3 vmícháme holandské kakao. Světlé těsto na plechu střídavě pocákáme tmavým těstem.Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být špejle suchá, bez zbytků těsta.
Cuketová buchta se často dělá na způsob perníku, tady však vytvoří opravdu kouzelnou chuť onen anýz.
Nemletý anýz rozdrtíme v hmoždíři.
|
Autor: sardinka (Kristýna) |
|
Datum vložení: 19.07.2012 16:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady