TopRecepty.cz

Věnečky, větrníčky z odpalovaného těsta


Věnečky, větrníčky z odpalovaného těsta

Suroviny

TĚSTO:
5 vajíček
14 dkg vody - vážím na váze
10 dkg sádla nebo Hera
14 dkg hl. mouky
rum

KRÉM:
2 másla
4 pudinky vanilkové
1 l mléka
trochu rumu
cukr podle chuti

Postup

Vodu dáme svařit se sádlem nebo Herou. Až začne voda vařit, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku. Odstavíme, chvíli necháme vychladit a přidáváme vejce jedno po druhém ( dáme jedno vejce a zašlehat, až se těsto spojí, pak další vejce atd ).
Těsto dáme do pytlíku a tvoříme malé věnečky. V troubě nabudou. Troubu při pečení neotevírat. Mám elektrickou troubu, předehřeji ji na 200 °C, jak věnečky vyskočí, stáhnu na 180 a peču asi 10 až 12 min. Někdy se zdá, že věnečky jsou už hotové a když je vytáhnete, nestačíte se divit. Spadnou. Teď už vím, že je tam musím nechat déle až jsou hodně zlatavé. Po vytáhnutí musí být povrch takový tvrdší a věnečky nespadnou, krásně drží tvar.
Teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. Krém ten uvařím takto: v litru mléka uvařím 4 hustší vanilkové pudingy s cukrem, záleží na tom, jak kdo, má rád sladké.
Po vychladnutí do pokojové teploty přidám másla také pokojové teploty a rum. Vyšlehám šlehačem na hladký krém, popřípadě ještě přidám cukr.

autor Autor: slunickovin
Datum vložení Datum vložení: 20.10.2012 11:11

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz