TopRecepty.cz

Atajef - plnene arabske livanecky


Atajef - plnene arabske  livanecky

Suroviny

Těsto:
3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku mléka
2 hrnky vody
2 lžíce cukru
1 lžíce sušeného droždí
1 prášek do pečiva

Ořechová náplň:
1 hrnek hrubé pomletých vlašských ořechů
1 lžíce cukru
1/2 lžičky skořice

Tvarohová náplň:
250 g tvarohu (kostka)
1 žloutek
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru
trochu mléka
javorový sirup na polití

Postup

Vsechny suroviny na testo smichame, cimz vznikne ridsi testo, ktere nechame 1 hodinu (pri pokojove teplote) odpocivat. Po uplynuti doby testo znovu promichame (testo lehce nakynulo a zhoustlo).
Formu (silikonovy nebo kovovy krouzek o prumeru 10 cm) potreme lehce olejem, vlozime na stredne rozpalenou suchou panev, vlijeme do ni trochu testa a pomalu smazime doruzova. Neobracime, testo se smazi pouze z jedne strany (viz.foto). Na vrchni strane nesmi zustat testo syrove, spise jen lehce zatahnute. Davka vystaci na 30 livanecku.
Livanecky nechame vychladnout.

Hrube namlete orechy smichame s cukrem a skorici.

Vsechny suroviny na tvarohovou napln dame do misky a vymichame hladkou napln, ktera nesmi byt ridka.

Vychladle livanecky plnime naplnemi tak, ze na kazdy livanecek dame vrchovatou lzicku naplne, prehneme v pulce a kraje poradne pritiskneme k sobe. Tim, ze je testo osmazeno pouze z jedne strany, je dobre tvarne (pruzne), kraje nepatrne lepive, cimz se dobre zaviraji.

Takto pripravene livanecky bud smazime ve vyssi vrstve oleje, nebo je pri 200 stupnich peceme 10 - 15 minut dozlatova.

Hotove je polijeme cukernym nebo javorovym sirupem a jeste teple podavame.

Poznámka

1 hrnek = 200 ml

Na smazeni lze pouzit formu na volska oka o prumeru 10 cm.

Plnene livanecky je mozne pred smazenim ci pecenim skladovat v mrazaku a dle potreby kdykoliv pouzit. Pred konecnou upravou se nerozmrazuji.

autor Autor: aisha
Datum vložení Datum vložení: 15.11.2012 19:15

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz