tukové těsto: 8 dkg hladké mouky
28 dkg tuku (z másla jsou výborné)
moučné těsto: 20 dkg hladké mouky
1 lžíce octa
asi 8 lžic teplé vody
2 žloutky
špetka soli
Z tukového těsta připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky.
Moučné těsto: do mouky přidáme všechny přísady a vypracujeme vláčné těsto.
Rozválíme ho na obdélník , tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou ho překryjeme. Takto vytvořený „balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm,
složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na ½ hod. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4x.
Sníh: na 1 bílek – 7 dkg cukru
Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se
nevytvoří hustý sníh.
Z hotového těsta vyválíme obdélník, který rádýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm
Tyto proužky těsta natáčíme na kremrolové trubičky. Klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme, naplníme připraveným sněhem a bohatě pocukrujeme.
Pak si uvaříme kávičku a už si jen a jen pochutnáváme.
Toto domácí těsto na kremrole nádherně listuje a díky máslu výborně chutná a voní.
![]() |
Autor: Beetty |
![]() |
Datum vložení: 05.02.2013 21:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz