TopRecepty.cz

Výborný medovník


Výborný medovník

Suroviny

450 g hladké mouky
150 g cukru
hrst ořechů
50 g hery
2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 lžíce sody
1 vejce

Na krém 1.:
Celou kostku másla
celé salko vyšlehat šlehačem
Na krém 2.:
Zakysanou smetanu
2 lžíce cukru moučka

Postup

Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne tmavnout pořád mícháme, hlavně od spodu, stačí stěrkou, nemusíme šlehačem. Jakmile je v barvě karamelu, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Potom přidáme mouku a hrst ořechů a uděláme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice. Potom vyválíme na pečící papír 5 plátu ve velikosti plítkého talíře. Zkoušíme podle toho talíře. Potom pečeme placky jednu po druhé na 180 stupňů a čas není přesný, musíme dost hlídat. Někomu stačí 8 minut, někomu 5 minut..Hned jak upečeme každý plát, položíme na něj opačně talíř, a podle něj obkrojíme kolečko. Musíme hned po upečení, aby se pláty nelámaly. Až upečeme a okrájíme, zabalíma každý vychladlý plát zvlášťdo alobalu, aby zustal měkký. Já nechávám takto zabalené plá
ty v lednici do druhého dne. Placky peču večer. Ráno si udělám krémy. Smíchám máslo se salkem, to je první krém. Potom kysanou smetanu a cukr.
Nachystáme si placky a začneme mazat. Napovrch placky krém 1 a na každý spodní stranu plátu krém 2. Tak až do poslední placky, kterou namažeme už jen krémem 1 a ten také rozmažeme po celém obvodu medovníku. Potom z těch okrojků co jsme okrájeli uděláme posypku (pomeleme) a posypeme medovník. Je to docela piplačka :) Ale stojí to za to.

Poznámka

Tento receptík jsem získala od p.Novotné.Je odskoušený a fakt výborný.

autor Autor: mardosa (Martina)
Datum vložení Datum vložení: 24.02.2013 11:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz