TopRecepty.cz

Kanellbular - skořicové šneky


Kanellbular - skořicové šneky

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
2 lžičky cukru moučka
21 g droždí
400 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
60 g rozpuštěného másla
2 lžíce cukru moučka

Náplň (na každý obdélník po jedné dávce):
50 g změklého másla
3 lžíce cukru krystal
1,5 lžičky skořice

Dále:
1 vejce na potření
cukr krystal na posypání

Postup

V míse smícháme vlažné mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru a droždím. Necháme stát 15 minut, dokud nevzejde kvásek.Do mísy navážíme mouku se dvěma lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojnásobného objemu (asi 45-60 minut).Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme na obdélník, na který rozetřeme 50 g změklého másla (tak, aby šlo roztírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí.Pláty srolujeme jako roládu a nakrájíme na kousky silné asi 2,5 cm. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalovým nebo perličkovým cukrem.Troubu předehřejeme na 210 °C. Pečeme asi 9-13 minut. Upečené šneky necháme zchladnout na mřížce.

Poznámka

Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky, které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na Topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první, kdo ho tu má.
Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budou chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo.
Byly krásně křehké a nadýchané.

autor Autor: Neelix
Datum vložení Datum vložení: 15.03.2013 00:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz