TopRecepty.cz

Babiččin domácí štrúdl


Babiččin domácí štrúdl

Suroviny

TĚSTO:
150 g cukru moučka
2 vejce
1 balíček prášku do pečiva
120 g Hery
6 lžic mléka
450 g hladké mouky

NÁPLŇ:
4 lžíce rozinek
1 skořicový cukr
Jablka
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů

+ vejce na potření

Postup

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vařečkou promícháme a pak vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme chvíli uležet v chladu.Dále oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Z jablek vymačkáme v ruce šťávu.Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech.Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.
Upečený závin necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

autor Autor: SweetKiss
Datum vložení Datum vložení: 19.05.2013 14:53

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz