TopRecepty.cz

Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy


Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy
nahoru
Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy Dýňáček se sušeným ovocem a ořechy
dolu

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek rozmačkané pečené dýně (asi 200 g)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru (nebo bílého)
2 celá vejce
4 lžíce ořechů(strouhaných nebo sekaných)
3 lžíce nasekaných sušených švestek
3 lžíce rozinek
1 vanilkový cukr
65 g čokolády na vaření
3 lžíce ztuženého tuku (nemusí být)

Postup

Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané kokosovou moučkou, případně hrubou moukou. Těsto má mít středně hustou konzistenci - asi jako bábovkové. Pečeme při 160°C asi 30 minut - pokud se těsto nechytá na špejli a povrch je zlatavý, máme hotovo.

Necháme vychladnout, pak polijeme čokládou rozpuštěnou na páře se ztuženým tukem a dále zdobíme podle svého uvážení či momentální nálady.

Dýňáček je krásně vláčný už první den, a pokud nemusíte čokoládu, bude Vám chutnat s mírně oslazenou zakysanou smetanou.

Poznámka

Dýni Hokkaido dobře omyjeme a neloupanou nakrájíme na kousky cca 10 x 5 cm a pokapeme olejem. Pečeme na pečicícm papíře v troubě asi 20 minut při 200°C. Po vychladnutí vidličkou rozmačkáme.
Pokud nám dýňová kaše zbyde, lze ji zamrazit a použít do polévek, omáček, pomazánek nebo na další moučníky.

Do těsta zkuste přidat brusinky, fíky, meruňky i další sušené ovoce. Pokud máte alergii na ořechy, můžete je vynechat.

Syrové těsto ochutnejte a oslaďte podle sebe.

Za dýni moc děkuji (dárce dobře ví komu :-)))

autor Autor: danielle72 (Daniela)
Datum vložení Datum vložení: 23.09.2013 17:58

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2018 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz