3 jablka
4 vejce
200 g pomazánkového másla
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kousky. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy na šlehání nasypeme cukr, přidáme vejce a šleháme asi 2 minuty. Poté důkladně zašleháme pomazánkové máslo. Kypřící prášek prosejeme a smícháme s trochou odebrané mouky. Do těsta přidáme mouku a po našlehání vmícháme kypřící prášek. Vařečkou zapracujeme drobné nakrájené kousky jablek. Hustší těsto přendáme do připravené bábovkové formy a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 45-50 minut. Bábovku po upečení necháme ve formě chvíli vychladnout a poté vyklopíme. Studenou bábovku pocukrujeme a nakrájíme.
![]() |
Autor: JanaB1 |
![]() |
Datum vložení: 28.11.2013 19:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz