Na těsto:
550 g hladké mouky
80 g krystalového cukru
1 kostka droždí
špetka soli
2 vejce
125 g sádla
200 ml mléka
60 ml vody
Na dohotovení :
trochu sádla
2 rozinky
2 žloutky
červené potravinářské barvivo
Mouku promíchejte s cukrem, droždím a soli, přidejte vejce, měkké sádlo, vlažné mléko a trochu vody a zadělejte hladké, tužší těsto. Vyhnětené poprašte moukou a pod folii nechejte vykynout. Jakmile zdvojnásobí objem, vyklopte jej na vál a po přehnětení jej rozdělte na dva díly ( jeden menší a druhy větší). Z většího bochánku vyválejte tvar hrušky, který přenesete na plech s papírem. Druhý rozdělejte na dva stejné díly a z jednoho vytvarujete kruh jehož povrch potřete sádlem a přeložte ho na půl a nůžkami nastříhejte do podoby proužku a přeneste ho na spodní část plátu na plechu a upravte do podoby vousů a můžete vložit rozinky. Tvář, včetně bambule potřete po dokynutí rozšlehaným žloutkem a přilepte do potěru rozinková očka. Druhý žloutek rozmíchejte s červeným barvivem, potřete čepici, kromě bambule, špičku nosu a vytvořte líčka na tváři. A při 170 st. C upečte. Prvních 15 minut pod listem p. papíru a pak ho odkrytého dopečte.
Autor: pavelk (Pavel K) | |
Datum vložení: 22.12.2013 20:16 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz