150 g celozrnné špaldové mouky
50 g nebělené pšeničné mouky hladké
100 g tmavého třtinového cukru
150 ml rostlinného mléka
50 g oleje
1 vejce
2 lžičky bio kypřícího prášku
1/2 vanilkového lusku
1 špetka soli
6 dílků kvalitní hořké čokolády
80 g jahod
Drobenka:
30 g mletých mandlí
15 g celozrnné špaldové mouky
15 g tmavého třtinového cukru
15 g oleje
Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.V misce promícháme suché ingredience. Oba druhy mouky, cukr, kypřicí prášek a špetku soli.V druhé misce smícháme vejce s olejem, mlékem a vanilkovou dření. Nyní pomalu a opatrně za stálého míchání přisypáváme suchou směs do té mokré.Jakmile je těsto krásně hladké, můžeme ho rozdělit do formiček.Poté do každého muffinku vložíme půl kostičky čokolády. Měla by být ponořená v těstě, ale ne až u dna.Drobenku připravíme promnutím všech surovin v míse.Na každý muffinek položíme 3 kousky jahod. Nakonec už jen posypeme drobenkou a pečeme 20-25 minut.
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...
|
Autor: MishkaCZ |
|
Datum vložení: 17.04.2014 10:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady