Těsto:
0,5 l vody
1 hera
25 dkg hladké mouky
špetka soli
6 vajec
2 bílky
Krém:
1 l mléka
0,5 dcl rumu (nebo i víc)
3 vanilkové pudinky
5 žloutků
1 máslo (250 g)
20 dkg moučkového cukru
Do hrnce dáme vodu, tuk, špetku soli a zahřejeme k varu. Jakmile se tuk rozpustí, vsypeme mouku a mícháme aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá na stěny hrnce.
Necháme vychladnout, občas promícháme. Do částečně nebo úplně prochladlého vmícháme jedno vejce po druhém a bílky.
Plechy vyložíme pečícím papírem. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a stříkáme věnečky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme 10-15 minut. Hlavně nesmíme prvních 10 minut troubu v žádném případě otvírat, věnečky by klesly. Po vytažení z trouby věnečky necháme vychladnout, dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a druhý den rozkrojíme (jsou pak jemnější).
Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo vrchní rozkrojený díl před přiklopením spodního dílu namáčíme do rumové polevy. Příprava krému: z mléka, pudingového prášku a žloutků uvaříme puding. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech přidáváme zchladlý puding, který jsme vyšlehali s rumem.
Rumová poleva: 30 dkg moučk.cukru, 2 lžíce rumu, 3 lžíce vařicího mléka - třeme chvíli vařečkou.
Tento recept není přímo můj, ale mám ho odzkoušený a jiný už nedělám.
Nejsou cukrované, protože to bylo na svatbu a zbytečně by to vlhlo.
Autor: LIDKA (LUDMILA) | |
Datum vložení: 04.03.2009 11:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz