TopRecepty.cz

Bramborový makovník s celým mákem


Bramborový makovník s celým mákem
nahoru
Bramborový makovník s celým mákem
dolu

Suroviny

400 g vařených,nastrouhaných brambor ( studené)
400 g hrubé mouky
200 g celého máku
300 g cukru krupice
200 g rozpuštěné Hery
3 dcl mléka
špetka soli
špetka skořice mleté
lžíce rumu
2 prášky do pečiva

Postup

Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do vyššího plechu ,vyloženého pečícím papírem.
Pečeme při 180 °C zhruba 20 minut - vyzkoušíme špejlí.. Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou),nebo jen posypat cukrem.

Poznámka

Je možné vmíchat dvě lžíce rybízové marmelády - v tom případě ubereme mléko.
Vajíčka tam opravdu nejsou.
Celý mák krásně křupe :)

autor Autor: hemriettas
Datum vložení Datum vložení: 01.07.2014 19:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2018 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz