Těsto:
200 g ovesných vloček
50 g lískových oříšků + další na ozdobu
50 g pšeničné hladké mouky
špetka soli
100 ml oleje
100 ml javorového sirupu nebo půl hrnku hnědého cukru
Jablečná náplň:
cca 1 kg jablek (přibližně 3 velká jablka)
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce rostlinného másla (např. Provamel, AlsanBio, ViveBio) či kokosového oleje
Puding:
1 sáček vanilkového pudingu
2 lžíce hnědého cukru
500 ml rostlinného mléka ořechového mléka či ovesného mléka (já používám mix kokosového a mandlového, sójového nebo ovesného)
Lískové oříšky nasekejte nahrubo a opražte na pánvi. Poté je společně s ovesnými vločkami dobře rozmixujte v mixéru a pak smíchejte s moukou a solí.V misce vyšlehejte javorový sirup (či cukr) s olejem a vmíchejte do suchých ingrediencí. Vypracujte pevné a kompaktní těsto, pokud je příliš suché, přidejte 2 až 3 lžíce mléka či vody. Nechte chvíli odpočinout.
Troubu předehřejte na 180°C, těsto vtlačte do pečícím papírem vyložené dortové formy a pečte asi 30 minut. Mezitím oloupejte jablka a nakrájejte je na kostky. V rendlíku či pánvi rozehřejte rostlinné máslo či kokosový olej, přidejte cukr a jablka a asi 10 minut opékejte. Poté uvařte puding dle návodu. Korpus vyndejte z trouby, rozprostřete na něj jablka a přelijte je pudingem. Poté, co puding lehce ztuhl koláč posypte nahrubo nasekanými opraženými lískovými ořechy a nechte plně ztuhnout v lednici.
Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz
![]() |
Autor: veganotic (Anna) |
![]() |
Datum vložení: 26.08.2015 09:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz