Varianta na "italské téma"
Dlouhé piškoty
2 kelímky zakysané smetany ZOTT
1 šlehačka Rama Cremefine
250 g tvarohu odtučněného
1 šálek instantantní kávy
6 lžic rumu (popř mandlového likéru)
1 vanilkový cukr
5 lžic moučkového cukru
Forma na biskupský chlebíček potravinářská folie
kakao na posyp
V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu.Kávu smícháme s rumem a nalijeme si ji do hlubokého talíře.Formu vyložíme folií a skládáme namočené piškoty v kávě na dno formy.Na ně naneseme připravený krém a ten poklademe opět namočenými piškoty.Dále vrstva krému a opět piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin.Při servírování posypeme kakaovým práškem.
Používám ráda zakysanou smetanu ZOTT, velmi často jsem si všimla, že v ostatních jsou zahušťovadla, která tam samozřejmě nechci.
Moučník na obrázku byl v lednici jen 7 hodin, rodina nevydržela a chtěla konzumovat :-))
Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/
![]() |
Autor: Iljusa |
![]() |
Datum vložení: 16.04.2009 17:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz